tirsdag 26. oktober 2010

Den siste uka har vi...

Forrige mandag fikk vi være med på skolen Even og Elisabeth er engelsklærere på. Der ble det feiret at fire nye klasserom kan tas i bruk. Denne dagen bød på taler, posesjon av elevene, nasjonalsangen(Ecuadorianerne er jammen flinke til å synge den ofte!), dansing og klipping av snor:) Vi ble bedt om å bidra med underholdningsnummer. Vi hadde i den anledning øvd inn en potpurri av norske sanger: Per Spelemann, Alle fugler, Mellom bakkar og berg, Vi ere en nasjon og Ja vi elsker m.fl.

Bursdagsbarna og jeg
Onsdag feiret vi bursdagene til Even og Maria. Vi inviterte alle våre ecuadorianske venner - og alle kom! Vi talte 30 gjester -kjempestas:) Alle jentene hadde i forkant laget hver sitt bidrag i matfronten. Vi kunne med stolthet by på vafler, oreo-kake, sjokoladekjeks, fruktsalat, boller, brownies og "kanel i svingen". Vi sang vår norske potpurri også for dette publikummet til stor begeistring! Kjekt å dele litt av kulturen vår med dem:)
Vi fremfører potpurrien vår


 
I helga besøkte vi Normisjon'en sitt arbeid i fjellbyene Cuenca og Canyar. Her bor det mange indianere, og det er flott å se de fine folkedraktene deres og høre noen av dem prate Quechua som er Ecuadors andre språk. Vi besøkte også en serverdighet med ruiner etter den tida for folk tilba sola og månen. Her fikk vi hilse på noen lamaer:)
 
Fredagskvelden besøkte vi ei kirke som hadde cellegruppe for unge voksne. Etter møtet fikk vi tid til å prate med folka. To barn , Santiago og Anna, var også med,f ordi mødrene deres deltok på møtet. Vi kom i prat og fikk spurt hverandre en del spørsmål om hvert vårt land. Det er skjønt å prate med barn, - det er litt mindre skummelt å prate spansk med dem:)

Søndag fikk vi besøke ei kirke hvor gudstjenesten foregikk på quechua. Det er ikke mulig for oss å forstå dette språket, så vi brukte tida til å observere menigheten. Mange av dem hadde på seg flotte folkedrakter.
Koret i kirka opptrådte
Mønster fra et indianerskjørt

Etter kirka på søndag dro vi på marked. Her kunne vi kjøpe frukt&grønt og mye annet.
Appelsiner og bananer i lange baner
Skal det være gris til søndagsmiddag?
...å så et flott tre med blomster... 






Ellers er det bare å meddele at julepynten har inntatt kjøpesentrene her i landet.  Noen hus har til og med fått opp julemotivene på husfasadene, så her kan du si at de starter tidlig!

1 kommentar:

  1. Hei Synne.
    Spennande å lesa den siste bloggen din og ikkje minst bildene du legger med. Det ser ut så dokke har det alle tiders. Det er utruleg alt dokke får vera med på. Leste intervjuene dine med Berit og Trine, kjempekjekt å lesa, dokke e goe.
    Det e nok ikkje bare i Ecuador julapynten e kommen fram. ALT VEL HER. HA DET GODT. Klem farmor.

    SvarSlett