mandag 4. oktober 2010

Helgerapport

Helga vår har vært noe annerledes enn andre helger, men den opplevdes som trygg og  aktiv: Fredag var vi hjemme fra jobb, men det ble vurdert som sikkert nok å dra ut til byen om kvelden:) Vi var ute å spiste og etterpå dro vi til en privat bursdagsfest. Vi merket ingenting til urolighetene fra dagen før eller mangel på sikkerhet i gatene. 

Lørdag var vi i 5-årsdagen til et av misjonærbarna. Her ser dere bilder fra bursdagen:
Voluntøransvarlige Irene og alle jentevolontørene - Er vi ikke flotte?


Rene "Ungkaren"-plottet! Even og jentene;)
Lørdag kveld dro vi også til sentrum, og kjente oss like trygge som vi gjør til vanlig. 

Det er alltid forbundet en risk med å være hvit i dette landet, men vi kjenner ikke på redselen når vi er ute. Vi ble hele tida anbefalt å ta forhåndsregler og blir passet godt på av våre ecuadorianske venner. Det er nok en grunn til at de følger oss ute på gata, vil skaffe oss trygge taxier og ønsker at vi gir beskjed da vi har kommet hjem, men vi tenker alltid "er byen så farlig som de vil ha det til?". Vi har heldigvis ikke blitt utsatt for noe ubehagelig eller kriminelt til nå, og forhåpentligvis slipper vi det også resten av oppholdet.

Søndag tilbragte vi hos en velstående venn av en venn. For en luksusdag! Eiendommen  var et syn i seg selv! Vi boltret oss på kunstgressbane , bassenger, myke solsenger, bar og flott uteområde med mer! Deilig å slikke sol på ei god solseng med noe kaldt å drikke i hånda:)

Maria (medvolontør), Eirin (tidl. volontør,bor her i år) og meg

Ellers er statusen i Ecuador følgende: Politiet og de militære ikke er fornøyde med at bonusene er tatt fra dem, og president Correa har ikke gitt noen signaler på at han kommer til å trekke denne loven. Vi skal mest sannsynlig tilbake på jobb i morgen etter fri på fredag og i dag, mandag. Vi anbefales å følge med videre på utviklingen på den politiske saken og ta forhåndsregler for transport og der vi ferdes i jobbsammenheng.

2 kommentarer:

  1. Hei på deg Synne ! Ska sei dokke har det flott.Reina luksuslivet. Flotte jenter og ein kjekk "Ungkar". Godt at opptøyene har roa seg, men ver forsiktige. Alt vel her. Det er haustver med pøsregn, men det er nå sånn det e her. Ha det godt Synne. Kjempekjekt å lesa og se bilder frå Ecuador. Goe klem frå farmor

    SvarSlett
  2. Hei Synne
    Å hvilket liv. Det må ha vært ei kjempekjekk helg. Det var noen flotte jenter på bildet - heldige Even. Er glad for at det har roa seg og at livet begynner å komme i normalt gjenge igjen, men vær forsiktig. Skal skriva ein mail til deg søndag kveld. Goe klem te deg.
    tante

    SvarSlett