tirsdag 28. september 2010

Sykkelturen vår

I går dro Maria og jeg på sykkeltur til et kjøpesenter i nærheten. Den turen var noe annet enn det å sykle til butikken hjemme! Her i Guayaquil er det ikke tilrettelagt for syklister og gående. Det er laget til et slags fortau noen steder, men i boligfeltene står det trær midt i fortauet eller det ligger søppel som skal hentes neste dag. Dessuten er overgangene fra veien og opp til fortauet ofte veldig høye og lar seg ikke gjøre å sykle over. Det førte til mange stopp i løpet av turen vår på 20 minutt.  I et veikryss holdt jeg på å rive med meg en strømledning med hornet på styret. Den hang nemlig ned av en lyktestolpe. Det som kan være spennende med en vandring langs fortauene her, for de er ikke alltid like hele. Plutselig kan det dukke opp et hull i veien som det ikke er noe markering for. Hullene kan for eksempelvis være en halvmeter dype. Det gjelder å være observant, for ulykken er fort ute dersom man tråkker litt feil...;)

Ellers er det viktig at vi myke trafikanter er forsiktige når vi ferdes ute blant bilene, for de  er ikke vant med å ta hensyn til oss. Her er det kjøretøyene som har førsteretten.  Som de to europeeiske jentene vi er, fikk vi en del blikk, hilsener og plystring etter oss på veien. Det gjorde ferden vår desto mer morsom og rik på opplevelser!

Vi hadde en fin tur frem og tilbake til butikken, men vi skjønner at det er en grunn for at vi kjører bil til nesten overalt hvorhen vi ferdes:)

1 kommentar:

  1. Hei igjen Synne.
    Det høyres i enkelt ut med sykkeltur i Guaiaquil.Me er nok godt vant her i Norge med fine sykkelstier. Må ta meg et raskt blikk i bloggen din nesten kver dag for å sjå om du har lagt inn noge nytt fra Ecuador. Det er så kjekt å lesa. Denne veka er det fint høstver, men kaldt om morgenen. Ha det fint. Klem farmor

    SvarSlett